GRAPHIC DESIGN-LED CREATIVE STUDIO

previous arrow
next arrow
Slider

Bramall Hall visitor centre

Grade 1 listed Bramall Hall’s £2.2m restoration also saw the Manor’s adjacent grade II listed stable block transformed into a welcoming visitor centre, complete with shop, café, classrooms and orientation/gallery area.

Commissioned to lead on the graphic and interpretation design for the orientation/gallery area, our brief was to create a contemporary space that gives visitors a taste of the history, stories and architectural beauty that lie within the great Tudor building.

Home to the Davenport’s from the late 14th century for around 500 years, this time period and family is the focus of the orientation area. Drawing on historically accurate colours, and taking inspiration from key architectural and decorative features of the manor house our graphic scheme is a contemporary interpretation of the rich visual history of Bramall Hall.

Elements include a 4m long time-line with colour-blocking and framed ‘paintings’, semi-opaque space-dividing banners featuring life-size figures from the breath-taking Great Hall’s ‘Solar’ wall paintings and a series of wall panels and AV housing units in birch ply. Our aesthetic sets the scene for displaying key historical objects alongside multi-media content in a synchronised and complementary way; to each other, the historical surroundings and the modern redevelopment.

Client

Stockport MBC - Bramall Hall, UK
• 
Design and art direction: Sarah and Paul Hartland

© 2019 Hartland Design